Stołówkowe dania zdrowe, lepsze niż domowe
Organizacja
Spotykamy się na terenie XV Liceum Ogólnokształcocego im. Jeremiego Przybory z oddziałami sportowymi w Bydgoszczy o godzinie 15.00 - 17.00 wejście od ul. Generała Augusta Emila Fieldorfa „Nila” 13, 85-796 Bydgoszcz
TO tutaj: https://maps.app.goo.gl/ywXXNGSwTuTRn2uM8
Nasi doradcy kulinarni, przygotują i zaprezentują sprawdzone i aktualne sposoby na zdrowe i smaczne posiłki na terenie XV Liceum Ogólnokształcocego im. Jeremiego Przybory z oddziałami sportowymi w Bydgoszczy. Podczas spotkania dowiesz się jak pozyskać środki na nowy sprzęt gastronomiczny do swojej placówki poznasz ciekawe rozwiązania potraw na stołówkach szkolnych.
Program
- Współczesne trendy żywieniowe
- Przygotowywanie smacznych i zdrowych dań stołówkowych
- Warzywa w szkole na nowo
Cel
Wychodząc naprzeciw alarmującym wynikom badań wzrostu otyłości wśród dzieci i młodzieży, chcemy zaprezentować możliwości zapobiegania tym zjawiskom poprzez warsztaty kulinarne, które zachęcą uczestników do przygotowywania nowych potraw w stołówkach szkolnych. A wszystko w ramach Szkół i Przedszkoli Promujących Zdrowie.